Fietsen voor (over)leven [Dorine 2011 ]
 

Home & notedop Wat is Alpe d'HuZes? De Alpe zelf, wat info Over Dorine zelf
Oefening baart kunst 4 x D staat voor… Sponsors bedankt! Live op 7 juni 2012

 

Naar de deelnemerspagina van Dorine. Je kunt hier betalen via iDeal, zelf een factuur maken of kiezen voor een 1-malige machtiging.

Goede voorbereiding is het halve werk
Tja, en hoe moet je je dan voorbereiden? Het enige dat je kunt doen is eigenlijk regelmatig op een fiets stappen en kilometers maken. Een echte duurtraining dus.

op de spinningfiets

Nu is het weer in Nederland niet echt altijd als ‘lekker fietsweer’ te omschrijven Je bent dus bijna genoodzaakt om naar alternatieven uit te kijken.
En wat zijn die alternatieven dan? (1) Spinning in de sportschool en (2) thuis op de tacx.

Spinnen is een supertraining voor je lijf. Je leert er klimmen, sprinten, fietsen met zwaar verzet, noem maar op. Je krijgt er een supergoede conditie van!

Maar je zal toch ook op je eigen fiets de nodige uren moeten trainen. Je moet wennen aan de andere fietshouding, het zadel en noem maar op.

De roze vriendin thuis op de tacx

Gelukkig bestaan er hulpmiddelen. Voor het maken van de brood­no­dige kilometers heb je speciale fietstrainers. Je hangt je achterwiel in een frame; een sterke magneet en vliegwiel zorgen er vervolgens voor dat je op een hoog vermogen kunt trainen. Met andere woorden: zware weerstand, lichte weerstand, klimmen, sprinten: alles wat je buiten ook zou kunnen doen. Ideaal dus.

Met allerlei ‘kwaaltjes’ toch maar op naar 7 juni 2012!
Dit hoofdstuk begon ik met de kreet “Een goede voorbereiding is het halve werk”. Nu maak ik me over die voorbereiding een klein beetje zorgen. Sinds januari 2010 heb ik te maken met een zware peesontsteking in m’n rechter bovenbeen. Een bijzonder vervelende blessure wanneer je fietst kan ik vertellen. Op de momenten dat je bijvoorbeeld een bruggetje over moet met je fiets, kom je erachter dat je dat niet meer kunt. Ja het lukt wel, maar vraag niet hoe en ten koste van wat. Nu is de Alpe d'Huez gelukkig één en al vlakke weg. Nadeel is alleen dat die vlakke weg zo verrekte steil omhoog gaat…

Longembolie nummer zoveel in 2010 heeft mij ook geen goed gedaan. Deze laatste longembolie heeft zijn tol geëist en een behoorlijke aanslag op m'n longen en hart gepleegd.

De aanloop naar 7 juni 2012 zal voor mij zeker geen gemakkelijke worden. Gelukkig zijn er een aantal ‘elementen’ die mij hierbij gaan helpen:

  • Serkan van Orange Wellness Club. Serkan gaat ervoor zorgen dat ik op een ver­ant­woorde manier weer zoveel mogelijk in shape kom.
  • Mijn droom dat kanker geen dodelijke ziekte maar een chronische aandoening is.
  • De morele steun van een paar mensen die mij heel dierbaar zijn.
  • Mijn karakter en doorzettingsvermogen (opgeven is immers geen optie).

Deze 4 puntjes gaan mij helpen om te zorgen dat onderstaand lijstje gevuld gaat worden met getrainde tijden en gereden kilometers.

De uurtjes en de kilometers…

  • Sportschool - medische fitness: 00:00 uur
  • Sportschool - spinningfiets: 00:00 uur
  • Thuis - racefiets - fietstrainer: 00:00 uur en 00 km ‹‹.. x››
  • Buiten - racefiets: circa 00:00 uur en 00,00 km

Bekijk op google een aantal trainingsrondjes
Hieronder zal ik, zodra het fysiek weer verantwoord is om buiten op m'n racefiets te zitten, laten zien waar ik heb uit­gehan­gen en hoeveel kilometers er zijn weggetrapt. Wat je dan te zien krijgt? Klik op de linkjes hieronder en bekijk een paar fietsrondjes (onder andere uit 2010).

 
 

Home & notedop Wat is Alpe d'HuZes? De Alpe zelf, wat info Over Dorine zelf
Oefening baart kunst 4 x D staat voor… Sponsors bedankt! Live op 7 juni 2012

Logo onderkant webpagina met doneerknopNaar de vorige paginaNaar de volgende paginaNaar de deelnemerspagina van Dorine. Je kunt hier betalen via iDeal, zelf een factuur maken of kiezen voor een 1-malige machtiging.
 
Terug naar de webplek van Dorine. Terug naar www.rinode.nl

Pagina van: Dorine Dinkelaar
Bijgewerkt op: 10-01-2012

Valid HTML 4.01! Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen